Blog

Strategiat lännenratsastustaitojen parantamiseksi

Lännenratsastus vaikuttaa helpolta, mutta se on kovan työn ja vahvan hevosvoiman tulosta. Seuraavassa on muutamia ideoita parempaan lännenratsastukseen American Quarter Horse Associationin ammattilaisratsastajalta Dana Panellalta ja australialaiselta Mustang-kouluttajalta TJ Clibbornilta riippumatta siitä, onko sinulla kouluttaja vai kokeiletko itse tekemällä.

Pidä silmäsi auki.

“Katso minne haluat hevosesi menevän”, olet kuullut, mutta kuinka usein teet sen? Vaikka tämä saattaa tuntua liioittelulta, siinä on paljon totuutta. Mukwonagossa, Wisissä asuvan kouluttajan ja tuomarin Panellan mukaan pelkkä alaspäin katsominen voi sekoittaa ratsastuksen.

Panella ehdottaa: “Pidä silmäsi auki.” “Se ei ainoastaan näe, missä sinun on parannettava tasapainoasi, vaan se auttaa myös hevosesi tasapainoa.” Mitä tarkempi olet, sitä tarkemmin hevosesi kulkee. ”

Hän huomauttaa, että ratsastajat katsovat usein alaspäin hevosen olkapäähän, kun he pyytävät johtoa tai kääntyvät.

Panella suosittelee, että laitat hieman lisäpainoa ulommalle jalustimelle ja pidät silmäsi auki kallistuksen helpottamiseksi. Tiedät, että hevosesi on allasi, joten tunne, mitä se tekee, etkä katso.

Ratsastaminen jaloillasi

Wisconsinin Miltonista kotoisin oleva luonnollisen hevosen kouluttaja Clibborn väittää, että monet ratsastajat, joiden kanssa hän työskentelee, vetävät ja ohjaavat hevosta käsillään sen sijaan, että käyttäisivät jalkojen painetta.

“Hevoset pakenevat painetta”, Clibborn selittää, “silti ratsastajat tuntuvat haluavan tasapainottaa hevosensa käsistä ja ratsastaa suoraan puristuksesta.” “Monet hevoset ovat aika raskaita edestä, koska ne eivät pääse irti olkapäistä”, valmentaja sanoo.

Kouluttaminen: Kun parannat hevostuntemustasi, sinun pitäisi huomata ero hevosesi kävelyssä.

Jos haluat opettaa itsesi käyttämään enemmän jalkoja ja vähemmän käsiä, kokeile näitä harjoituksia:

Clibborn asettaa neljä tai viisi tynnyriä 15 jalan välein (kartioita voi käyttää, jos sinulla ei ole tynnyreitä) ja ohjeistaa ratsastajia kärkkäämään hevosensa kutomaan jalkojen vaihdosta läpi. Jalkavaihto oikealle vie kolme tai neljä yksinkertaista askelta tynnyrin ohi ennen jalkavaihtoa vasemmalle. Sen sijaan, että hevonen työntäisi pururautaan ja päästäisi olkapään irti, hevonen oppii liikkumaan jalasta.

Eristääksesi akselin:

  • Tee käännös kävellessäsi.
  • Lähde kävelemään kaidetta pitkin ja pyydä sitten 90 asteen käännös jalkaköydellä toisesta kohdasta aitaa pitkin.
  • Kokeile 180 asteen käännöksiä, kun hevosesi liikkuu jatkuvasti jalasta 90 asteen käännöksiä.
  • Pyydä 270 ja sitten 360 muutaman oppitunnin jälkeen.

“Saadaksesi sen, sinun on hidastettava”, Clibborn selittää. “Ihmiset vaativat välittömiä tuloksia, mutta hevonen sanoo: ‘Sinun täytyy opettaa minua’. “Hevonen voi tehdä mitä tahansa, mutta sinun on opittava olemaan yhteydessä siihen.”

Voisitko istua alas?

Istut luultavasti väkisin tai olet epätasapainossa, jos lihaksesi ovat kireät, vasikkasi ovat väsyneet tai sinulla on selkäkipuja. Ratsastajilla on usein kaareva selkä ja he istuvat hyvin pystyasennossa. Tämä asento vaikuttaa epämukavalta ratsastajalle, mutta se on myös hevoselle hankala.

“Muista istua farkkujen taskuilla”, Panella neuvoo, “jotta olet hyvin mukavasti ja syvällä hevosen sisällä.” “Mutta et halua mennä niin pitkälle taaksepäin, että lopetat istumisen purkin päällä.”

Jotkut ratsastajat myös venyttävät jalustimia vasten. Syvennä paikkaasi, ota vatsa sisään, taivuta polvia hieman ja pidä kantapäät alhaalla. Jalkasi on tehoton, jos jalustimet ovat liian pitkät ja menetät varpaasi. Nouset satulassa pystyyn, jos jalustimet ovat liian lyhyet.

Panella ehdottaa kahta englantilaista ratsastustekniikkaa: ratsastusta kahden pisteen asennossa ja asentoa raviessa, olipa sinulla taipumus taivuttaa selkääsi tai tarve parantaa tasapainoasi.

Kahden pisteen hyppy on enemmän eteenpäin kallistuva asento, jossa istuimesi nousee satulasta ja kantapäät tukevat painoasi. Tämä harjoitus on vaikea, mutta se parantaa ratsastajan tasapainoa. Luo suora linja korvasta olkapäähän ja sitten alas kantapäähän, ja anna painovoiman vetää kantapäät maahan.

Lännenlajien ratsastajat laittavat usein hevosensa ulos harjoittelun aikana opettamaan niitä liikkumaan, ja kirjanpito tapahtuu, kun ratsastaja nousee satulaan hevosen askeleiden tahdissa, kun hevonen astuu ravissa. Toisaalta Panella saa oppilaansa postaamaan työskentelemään tahdissa ja tasapainossa ja kouluttaa ratsastajaa tuntemaan, miten hevosen jalat liikkuvat heidän allaan.

Ratsastaminen ilman jalustimia on toinen hyödyllinen harjoitus istuimen korjaamiseksi. Sen sijaan, että antaisit jalkojesi heilua löysästi, keskity korvasta kantapäähän -keskitykseen. Istu taskuissa polvet hieman koukussa ja reidet rentoina. Eteenpäin nojaaminen ja polviin tarttuminen ei ole hyvä idea.