Blog

Rauhoita hermostunut hevosesi

Tämä maailmankuulun kouluttajan Linda Tellington-Jonesin 12-osainen ongelmanratkaisukurssi auttaa sinua pitämään enemmän hauskaa radalla. Tämä kysymys: Selvitä, miten voit rentouttaa ja hiljentää hermostuneen hevosesi turvallista ja miellyttävää ratsastusta varten.

On kaunis päivä ilman pilviä taivaalla. Polkukaverisi ovat juuri saapuneet polunpäähän, joten satuloitutte. Olette odottaneet tätä retkeä jo viikkoja; olette innokkaita tutkimaan uutta polkua ja pitämään piknikin sen jälkeen.

Valitettavasti hevosesi on hermostunut, mistä on osoituksena se, että se oli huolissaan astuessaan ulos vaunusta. Sillä on levoton asenne. Lisäksi, kun satuloit sitä ja sidoit sen perävaunuun, se tassutteli ja heilutti pakaroitaan puolelta toiselle.

Voit tuntea sen ahdistuneisuuden ohjaksista, kun se pureskelee suuta ja pureskelee purua, ja istuimestasi, kun se aloittaa kiihkeän tanssahduksen nyt, kun olet noussut selkään.

TTouch # 1: Nosta kääritty python?

Tämä TTouch on erinomainen vähentämään lihasjännitystä ja edistämään verenkiertoa selässä. Se rauhoittaa hermostunutta hevosta, lisää itseluottamusta ja tietoisuutta ja auttaa ailahtelevaa hevosta “pelästymään”.

Jalat, selkä ja reisien sisäpuoli ovat tärkeitä alueita.

Näin toimitaan: Aloita lepäämällä molemmilla käsillä varovasti hevosen jalan kummallakin puolella kyynärvarren yläosassa. “Kaksi painallusta” on hyvä tapa aloittaa liike. (Katso “Kuinka paljon painetta?” Alla on selitys TTouchin paineasteikosta).

Tee neljännesympyrä yhdellä kädellä ja nosta sitten ihoa molemmilla käsillä varmistaen, etteivät kätesi luista hevosen turkin yli. Pidä sitä muutaman sekunnin ajan ja tue ihoa samalla, kun palautat sen varovasti takaisin alkuperäiselle paikalleen.

Hevosen jalkojen useimmissa osissa on käytännössä vain vähän liikettä. Lyhyiden hetkien aikana kosketuksesi venyttävät ihoa ylöspäin, parantavat verenkiertoa ja vähentävät painovoiman vaikutuksia.

Toista ympyrä ja nosta liu’uttamalla käsiäsi muutaman sentin alaspäin. Työskentele alaspäin hevosesi jalan yläosasta sen rasvalukkoon. Jos hevosesi siirtyy pois kosketuksesta, tartut liian kovaa tai pakotat ihon liikaa ylöspäin.

TTouch # 2: Haluatko imeä lehmää?

Tämä TTouch lisää hevosesi ketteryyttä, parantaa koordinaatiota ja auttaa rauhoittamaan stressaantunutta tai “hanurista” hevosta, joka ei pidä jalkakontaktista. Se on saanut nimensä pitkien, sileiden liukujensa mukaan, jotka ulottuvat keskeltä selän keskelle.

Tynnyri on tärkeä paikka.

Miten se tehdään: Kokeile, miten se tehdään ja miten se tehdään:

Käytä litteää kättä rentouttamaan stressaantunutta hevosta, kun taas kaarevat sormet stimuloivat ja antavat hevoselle energiaa.

Aseta toinen käsi hevosen selän päälle ja toinen juuri kyynärpäiden taakse vatsan keskilinjalle.

Asetu kehäaluetta vasten.

Vedä kättäsi pitkällä, pehmeällä, jatkuvalla liikkeellä itseäsi kohti ja hevosen karvojen yli. Käännä kättäsi niin, että sormet osoittavat ylöspäin kohti hevosen ylälinjaa, kun lähestyt sen keskiputkea.

Jatka silittämistä varovasti ylöspäin, kunnes saavutat hevosen keskellä olevan ylälinjan. Kun olet ylittänyt sen selkärangan, lopeta silittäminen.

Aloita seuraava lyönti yhden käden leveyden verran edellisen jälkeen hevosen vatsan kohdalta lyönti noin kuuden tuuman välein ja kata koko sen vatsa-rasva-selkä alue kyynärpäiden takaa kylkiluihin asti.

Kun työskentelet hevosesi molemmilla puolilla, kokeile vaihtelevia painalluksia ja nopeuksia.

TTouch # 3: Miten olisi simpanssikosketus?

Tämä TTouch on helppokäyttöinen ja sopii täydellisesti parantamaan kontaktia hevoseesi. Se on nimetty sen mukaan, miten simpanssit taivuttavat käsiään varovasti. Tämä TTouch auttaa hevostasi tulemaan tietoisemmaksi koko kehostasi, mikä kireiltä hevosilta yleensä puuttuu. Kun se työskentelee herkillä alueilla, se on sille myös vähemmän uhkaavaa.

Mikä tahansa alue hevosesi vartalossa on hyvä alue.

Miten se tehdään: Kosketa ja koskettele sitä, kunnes se on valmis:

Pidä kättäsi kevyesti kämmentä vasten taivutettuna, sormet kevyesti taitettuina.

Käytä toisen ja kolmannen sormiluun välissä olevaa litteää aluetta sormien kämmenselässäsi hevosen liikuttamiseen.

Tee ympyröitä ja yhdistä viivoja ympäri kehoasi kädelläsi tässä asennossa, soveltaen “kahdesta painalluksesta” “kolmeen painallukseen”.