Blog

Hevosen omistus

Osaomistajat voivat omistaa ravihevosen. Tämä on kustannustehokas ja helppo tapa hankkia sellainen. Poruka on loistava paikka kokea useita kokemuksia ja pienentää riskiä taloudelliseen tuhoon. Vaihtoehtoja on useita, mukaan lukien pienemmät yhteisomistukset kymmenellä osakkeella tai Team Vermo, jolla on tuhat osakkeenomistajaa. Kuvassa No Limit Giant, Team Vermon ensimmäinen hevonen hänen saapuessaan uuteen talliinsa. Tällä sivulla on lisätietoa Team Vermosta ja hevosten kertomiseen osallistuvista sidosryhmistä.

Vermont – Suuri joukkue

Suurkimppa, uusi muoto hevostenkertomuopasta, johon voi yhdistää jopa 1000 henkilöä ja 20 kumppaniyritystä (yhteensä 1000 osakkeenomistajaa), on Suurkimppa. Kumppanit muodostavat tiimin Vermo.

Team Vermont on asettanut tavoitteekseen ostaa hevosia talliin. Ensimmäisessä vaiheessa (kesä 2021-31.12.2023) sen odotetaan hankkivan Suurkimpasta neljä hevosta.

Dream Team koostuu alan parhaista valmentajista. Kolme neljästä on valittu.

  • Pekka Korpi
  • Nina Pettersson-Perklen
  • Emma Vare

Suomen virtahepoliitto

Suomen Hippos ry:llä on valtakunnallinen ravin ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö, johon kuuluu 131 jäsenyhdistystä. Hippos-sivusto on käytettävissä. Hippos tarjoaa myös Myytävänä-sivuston, jossa kasvattajat voivat luetella varsojaan.

Virtahevoset pitävät luetteloa kaikista suomalaisista hevosista. Suomen Hipposille tulee ilmoittaa, mikäli hevosen omistaja vaihtuu. Tästä linkistä saat lisätietoja hevosen omistajuudesta ja rekisteröinnistä.

Suomen Hevosomistajien Liitto – SHKL

Suomen Hevosomistajien Liitto (FAHO) on hevosomistajien yhteinen etujärjestö. Sillä on yksitoista alueellista jäsenyhdistystä, joissa on noin 5 000 jäsentä. Keskusliitto valvoo jäsentensä kriittisiä etuja hevosomistuksessa.

Se tarjoaa jäsenille alennuksia ja etuja, koulutustilaisuuksia ja kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden. Yhdistys tarjoaa myös asiantuntija-apua erilaisissa tilanteissa. SHKL:n nettisivut löytyvät.

Uudenmaan Ratsastusseura ULHO ry

ULHO ry on ollut Uudellamaalla toimivan Suomen hevosomistajaliiton (SHKL) jäsen. Voit liittyä yhdistykseen saadaksesi etuja ja auttamaan sinua kaikissa hevosomistukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hippolis – Hevosteollisuuden osaamiskeskus

Hippolis – Hevosalan osaamiskeskuksen ensisijainen tehtävä on toimia hevosalan kansallisena koordinointiorganisaationa. Hippoliksen taustajärjestöjä ovat Suomen Ratsastusliitto ja ravi- tai hevoskasvatusalan keskusjärjestö Suomen Hippos.