Blog

Onko mahdollista, että Great Leighs Racecourse järjestää tulevaisuudessa toisen hevoskilpailun?

Brittiläinen hevosurheiluviranomainen (British Horseracing Authority, BHA) antoi lopulta luvan uuden raviradan rakentamiseen Great Leighsiin, Essexiin, vuonna 2003 kolmen vuoden suunnittelun jälkeen. Se oli Britannian ensimmäinen kokonaan uusi ravirata 81 vuoteen, ja se oli huipputekninen hevoskilpailupaikka, jossa oli ensiluokkaiset mukavuudet katsojille, kilpailuhenkilökunnalle ja eläimille. Voit nyt lyödä vetoja ja pelata hauskoja aktiviteetteja verkossa samalla, kun katsot kilpailua.

Idean loivat yrittäjä John Holmes ja hänen poikansa Jonathan. Vuonna 1997 kumppanit ostivat 165 hehtaarin suuruisen Essex County Showgroundin Great Leighsista, Chelmsfordin läheltä, ja alkoivat suunnitella maailmanluokan hevosurheiluareenan rakentamista.

Raviurheilukentän rakentaminen alusta alkaen alueelle, jolla ei ollut koskaan ennen nähty sellaista, oli valtava hanke. Toisaalta kenttä sijaitsi loistavalla paikalla, vain 50 mailin päässä Newmarketista, Suffolkista, joka on Britannian tärkein ravihevosten valmennuskeskus, ja helpon ajomatkan päässä Lontoosta. Radan oli tarkoitus koostua keinotekoisesta Polytrack-pinnasta, ja suunnitelmissa oli laajentaa laitosta myöhemmin niin, että siihen sisällytettäisiin ruohorata täyssääradan sisällä.

Tapahtuma on ilmainen ja avoin yleisölle.

Radan oli määrä alkaa lokakuussa 2006, mutta sitä lykättiin toistuvasti odottamattomien olosuhteiden vuoksi. Kurssin avajaiskilpailu pidettiin 20. huhtikuuta 2008 täysin kutsutun yleisön edessä. Toukokuun 28. päivänä 2008 syntyi ensimmäinen kokous, johon oli täysi yleisöosallistuminen, ja vaikka kilpailutilat olivat erinomaiset, katsomotilat olivat rajalliset. Niitä moitittiin voimakkaasti sekä lehdistön että kilpaurheilijoiden taholta.

Great Leighsin ravit, jotka maksoivat yhteensä yli 30 miljoonaa puntaa, olivat käynnissä, mutta vain lyhyen aikaa.

Hallinnossa on paljon loistavia Leighsia.

Yhdeksän kuukautta avaamisensa jälkeen rata meni konkurssiin, ja BHA peruutti nopeasti sen väliaikaisen kilpailuluvan. Osallistujamäärät olivat kuitenkin riittävät, mutta eivät niin korkeat kuin odotettiin. Radan kehittämisen ja pyörittämisen kustannukset olivat nousseet niin korkeiksi, ettei yhtiö enää pystynyt kattamaan niitä. Järjestelmälle oli kertynyt liiallisia velkoja taloudellisen laman vuoksi.

Deloitte-yhtiön selvitysmiehet alkoivat etsiä kiinteistölle ostajaa, joka voisi käyttää sitä joko raviradaksi tai muuhun tarkoitukseen. Kaksi osapuolta oli tiedustellut kiinteistöä maaliskuussa 2009, mutta ne eivät pystyneet osoittamaan, että niillä olisi riittävät varat sen ostamiseen.

Laitoksen pääasiallinen velkoja oli Royal Bank of Scotland. Se suostui siihen, että konkurssipesän hoitajat saivat omistusoikeuden kiinteistöön ja vuokrasivat sen päivittäisen toiminnan raviurheilun hallinnointiyritykselle. Tämän vuoksi liikemies Terry Chambersin kanssa neuvoteltiin 18 kuukauden vuokrasopimus, mutta se kariutui, kun he eivät saaneet tarvittavaa kilpailulupaa.

Deloitte luopui kesäkuussa 2010 kaikista toiveista myydä alue toimivana yrityksenä, kun toinen sopimus Chambersin kanssa kariutui, ja aloitti pankin kanssa keskustelut vaihtoehtoisen käyttötarkoituksen löytämiseksi.