Blog

Kuinka tehdä super-liukupysähdyksiä reiningissä

Reiningin tunnusomainen manööveri on liukupysähdys. Hevonen juoksee pitkin areenaa ja laskee sitten takaneljännekset maahan astuen etujalkojensa varaan toiset 10-20 metriä, kunnes se pysähtyy kokonaan ja suihkuttaa multaa perässään kuin vesiskootteri.

Tämä manööveri hurmasi fanit, sai tuomareilta pisteitä ja oli ennen kaikkea mukava ratsastaa. Mutta ennen kuin pyydät hevostasi tekemään ison liukupysähdyksen, tutustu näihin veteraanivalmentaja Casey Dearyn vinkkeihin siitä, miten tätä liikettä kannattaa kallistaa ja suorittaa oikein.
Deary on Teksasin Weatherfordista kotoisin oleva reining-valmentaja, joka on voittanut useita maailmanmestaruuksia sekä National Reining Horse Association Futurityn, National Reining Breeders Classicin ja muita tärkeitä reining-titteleitä.

Goal

Sen sijaan, että pysäyttäisit hevosesi kruunuun, Deary ehdottaa, että haluat hevosesi päästävän irti kavioistaan ja siirtyvän eteenpäin istuen samalla hiljaa.

“Ihanteellisessa maailmassa”, Deary selittää, “hevosesi pitäisi kiihdyttää pysähtymiseen, ja sinun pitäisi teoriassa vain sanoa ‘whoa’ saadaksesi sen pysähtymään.”

Tarvittavat välineet

Tätä varten hevosesi on kyettävä reagoimaan ohjaksillesi ja ääniohjeisiin pysähtymällä eteenpäin. Hevonen, joka jatkaa eteenpäin reagoimatta sinuun, ei pysty viemään sinua turvalliseen pysähdykseen.

Vaikka pysähtymiseen ei välttämättä tarvita erityisen pitkiä liukulevyjä (hevosenkenkiä), Deary uskoo, että useimmat hevoset tarvitsevat jonkin verran liukukenkiä takajalkoihinsa. Ennen kuin aloitat tämän projektin, keskustele kengistä suitsettajan kanssa.

Pysähtymisen vaiheittainen lähestymistapa

Dearyn mukaan tee tavoitteesi selväksi, kun lopetat alussa yleiskatsauksen.

“Jos hyppään pois, nojaan taaksepäin ja koputan, haluan hevosen lähtevän kävelemään, enkä halua joutua potkaisemaan sitä eteenpäin”, hän selittää. “Minun on varmistettava, että se kiihdyttää joka askeleella.” Et halua, että hevosesi hyppää hitaasti karsinan keskelle ennen karkuun juoksemista tai että se ryntää ylös ja hidastuu sitten, kun se liikkuu linjaa pitkin. ”

Yritä liikkua mahdollisimman vähän ennen kuin hevosesi pysähtyy kokonaan.

Deary ehdottaa: “Istu taaksepäin, pidä katseesi ylhäällä ja hartiat taaksepäin.” “Kuvittele, että rentoudut nojatuolissa. Haluan saada lantioni takaisin satulaan. Pidän hartiat lantion takana ja jalat lantion edessä. Siksi osoitan vyönsolkeni ylöspäin. ”

Jokaisella askeleella hevosesi pitäisi lisätä vauhtia, jotta se voi työntää kavionsa syvemmälle ja nostaa harjaansa korkeammalle, jolloin sen on helpompi taivuttaa selkäänsä ja liukua.

Jos se hidastaa pysähtyäkseen, etuosa vajoaa, mikä tekee liukumisesta erittäin vaikeaa. Deary ehdottaa visualisoimaan moottorivenettä vedessä.

Sanallinen käskysi on avain pysähtymisen aktivoimiseen. Pyydä lisää vauhtia, istu sitten taaksepäin niin, että hevosen liike on edessäsi, ja sano “whoa” niin, että takaosa uppoaa maahan jatkaessasi eteenpäin.

Vianmääritys

Deary neuvoo välttämään “sukeltamista”, mikä tarkoittaa jalkojen potkaisemista eteenpäin ja heittäytymistä taaksepäin juuri ennen kuin pyydät pysähtymistä.

“Tuona aikana hevosen kyky tukea painoasi on muuttunut”, hän selittää.

Hidastaminen ennen pysähtymistä ei ole hyvä idea. Jotta et tahattomasti vetäisi jalkaasi pois kaasulta, katso areenan kauimmaisen pään ulkopuolelle.

Tällä tavalla pysähtyminen ei vie aikaa pysähtymiseen hevosen askelten takia, mutta se vaatii kärsivällisyyttä.

“Hevoseni menevät, kunnes sanon ‘whoa’ tai vedän, joten ajoitukseni ei tarvitse olla virheetön”, Deary selittää. “Toisaalta [kun saan koodin] minun on annettava hevoselle riittävästi aikaa suorittaa tuo askel ennen kuin se koskettaa maata.” Se voi ottaa muutaman askeleen ennen kuin pysähtyy kokonaan. Pidä keho hiljaisena ja liikkumattomana, kunnes se loppuu. ”

Jos hevosesi jostain syystä kieltäytyy pysähtymästä, tarkista, että se on terve, että sillä ei ole ongelmia hampaissa tai nivelissä ja että sen varusteet ovat mukavat.

Liikkeiden lisäksi

Kun hallitset pysähtymisen, siirry suorituksen tarkkuuteen. Jokaisessa kangaskuviossa on määritelty pysähtymiskohta, ja sen osuminen kohdalle antaa “plussaa” manööverillesi (nostaa pistemäärääsi).

Varmista, että pidät tasaisen kiihdytyksen koko liikkeen ajan.

Menettely, pysähtyminen ja paluu tai varmistus antavat kaikki pisteitä manööveristä. Haluat varmistaa, että pysähdys on halukas ja sujuva ja että palautus tai varmuuskopiointi on puhdas.

Tehokkuuden lisääminen

Harkitse oppitunnin ottamista tai työskentelyä valmentajan kanssa jakamalla video matkastasi, jotta voit hakea ohjausta, jos sinulla on vaikeuksia lopettaa.

“Ammattimaisen opetuksen avulla asiat helpottuvat huomattavasti – rahaa, joka on hyvin käytetty”, Deary sanoo. “Ja jos annat heille videon ja pyydät kritiikkiä, monet valmentajat ovat valmiita auttamaan sinua.”

Horse Illustratedin heinäkuun 2020 numerossa oli artikkeli siitä, miten voit parantaa liukupysähdyksiäsi. Voit tilata sen täältä.