Blog

Murtaudu sisään tai kouluta hevonen

Kun kuulee jonkun sanovan rikkovansa hevosen, mitä tulee mieleen?

Ajatteletko, että cowboyt takovat hevosta pihalla, kunnes se pysähtyy? Jos joku sanoo opettavansa hevostaan, mitä tulee mieleen? Ajatteletko jotakuta, joka työskentelee hiljaa hevosen kanssa?

On ehkä valitettavaa, että murto sisältää sanan tauko, kun kuulemme, että ajattelemme hevosten hengen murtamista, jolloin hevonen taipuu meille. Tässä ei pitäisi olla kyse. Ei niin monta vuotta taaksepäin, ja siitä oli kyse, mutta nyt on vuosi 2006 eikä 1896. Haluan ajatella, että ymmärrämme suhteemme ja arvostamme sitä enemmän kuin silloin.

Valitettavasti on vielä ihmisiä, jotka ajattelevat, että sinun on murrettava hevosen henki, mutta näin ei ole. Näiden ihmisten on ymmärrettävä, että saat paljon paremman hevosen, kun koulutat ja työskentelet hevosesi kanssa. Hollywood (ja jotkut ihmiset, jotka pitävät työpajoja) haluaisivat sinun uskovan, että hevoskuiskaus on jotain salaperäistä taidetta, jota tavallinen henkilö ei voi saavuttaa.

Näin totutat hevosen suihkepulloon

Hevosen kuiskaaminen ei ole mysteeri, se on yksinkertainen kysymys hevosen käyttäytymisen ymmärtämiseksi ja sen osaamiseksi lukea hevosta, jonka kanssa työskentelet. Hevonen on karjaeläin, sillä on perustaistelu tai lentovaisto. Vaikka hevonen on kaunis eläin, sillä ei ole maagisia voimia. Ymmärrä nämä perusasiat ja olet hyvin matkalla työskentelemään hevosesi kanssa.

Työskentely hevosesi kanssa on tärkein kohta, jonka haluan päästä yli, koska se on hyvän ratsastajan ja hevosen suhteen kulmakivi. Palaaminen murtoon verrattuna kouluttamiseen, jos työskentelet hevosten luonnollisten vaistojen kanssa, saavutat suuria asioita vähän aikaa. Älä aloita taistelua hevosen kanssa, koska se on paljon suurempi ja paljon vahvempi kuin sinä. Käytä hevosen luonnollisia vaistoja eduksesi, kun koulutat sitä.

Olen työskennellyt kaikentyyppisten hevosten ja ponien kanssa vuosien varrella, ja hevosen kanssa työskentelyn yksinkertaisen säännön noudattaminen ei ole koskaan ollut yhtä buckia vihreän hevosen kouluttamisen aikana. Kiinnitmällä huomiota siihen, milloin hevonen on valmis seuraavaan vaiheeseen harjoittelussa ja ei kiirehdi heitä, asiat etenevät nopeammin pitkällä aikavälillä kuin jos menet liian nopeasti ja sinun on palattava asioiden yli.

Jaa koulutuksesi osiin, kuten perusmaatyö, välimaastotyöt, edistynyt maatyö, perusasennetut työt, keskivaiheille asennettavat työt, edistyneet asennetut työt jne. Älä siirry seuraavaan harjoitusvaiheeseen, ennen kuin hevosesi on valmis, se on yksi askel eteenpäin kaksi askelta taaksepäin, jos teet niin. Ota aikaa katsella hevostasi ja oppia huomaamaan pieniä asioita, kuten hevosten korvien sijainti, hevosten hännän liike, hevosten silmät, ne kaikki kertovat, miltä hevosesta tuntuu. Se on hevosen lukemista, hevosen kehonkielen huomaamatta.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia vaiheita sinulla ei ehkä ole maailman nopeinta, parasta hyppääjää, parasta pukeutumishevosta, mutta sinulla on ystävä, joka tekee parhaansa puolestasi, kun kysytFree-artikkeleita, ole valmis kokeilemaan mitä tahansa puolestasi ja olemaan luotettava. Mielestäni se on tärkeämpää. …