Blog

Erilaisia tapoja panostaa hevosurheiluun

Aloittelijalle hevosvedonlyönti näyttää olevan yksinkertainen tehtävä lyödä vetoa hevosista, jotka todennäköisesti voittavat kilpailun. On kuitenkin paljon enemmän, koska hevoskilpailujen vedoissa on vähintään kolme kilpailutapoja, joista voit valita.

Olitpa uusi hevosurheiluvedonlyönnissä tai et, toivon, että tämä artikkeli on hyödyllinen, koska siinä selitetään kolme eri kanavaa hevosurheiluun. Ne ovat kaikki aivan erilaisia keskenään, ja on vivahteita, että jos et ole varma niistä, voi tarkoittaa, että et voita niin paljon kuin sinun pitäisi.

Se auttaa sinua myös ymmärtämään, mikä tapa sopii paremmin siihen, miten haluat pelata, koska eri ihmiset suosivat erilaisia menetelmiä. Ehkä toivot tulkitsevasi hevosurheilun vinkkiä tehokkaammin tai ehkä haluat vain ymmärtää perusasiat. Mikä oletkin, seuraava antaa sinulle maadoitus siitä, mitä etsiä.

Vedonlyönti hevosurheilusta 101

Kolme erilaista vedonlyöntikeinoa hevosurheilussa, joita aiomme tarkastella, ovat vakiovedonlyönti tai perinteinen vedonlyönti, hajavedonlyönti ja Tote-vedonlyönti, jota kutsutaan useammin vedonlyönnillä Totessa.

Minun on myös mainittava, että viime aikoina myös otteluvedonlyönnin suosio on kasvanut, mutta tämä ei ehkä ole yhtä yleistä kuin kolme muuta ja että katan sen erillisessä artikkelissa.

Suosittelen, että jos olet erityisesti aloittelija, et yritä vastata vedonlyöntiin, ellei sinulla ole vankkaa käsitystä hevoskilpailujen vakiovedonlyönnin muodoista, muuten tulet vain hämmentyneeksi ja mahdollisesti menetät rahaa.

Vakiovedonlyönti selitetty

Joten ensimmäinen vedonlyönnin muoto, jota tarkastelemme, on vakiovedonlyönti. Tämä on edelleen suosituin tapa panostaa hevosurheiluun ja se, jota useimmat ihmiset yleensä käyttävät aloittaessaan vedonlyönnin. Itse asiassa, se on edelleen tapa, jolla jatkan vetoa tänään.

Yksinkertaisesti sanottuna, kun asetat vakiopanos, olipa se sitten voittoveto (jossa hevosen on voitettava kilpailu voittaaksesi vetosi) tai joka suuntaan (jossa hevonen voi lopettaa kolmessa tai neljässä ensimmäisessä paikassa), vedonvälittäjä asettaa kertoimensa jokaiselle hevoselle ja nämä on asetettu kiveen, toisin sanoen niitä ei voida neuvotella. Kertoimet vaihtelevat ja muuttuvat riippuen siitä, kuinka paljon rahaa yksittäisille hevosille sijoitetaan, mutta hinnat määrittää aina vedonvälittäjä.

Jos haluat sijoittaa vedon tällä tavalla, valitset vain hevosesi, katso, vetoavatko kertoimet sinuun, ja jos he tekevät niin, asetat vetosi. Kun olet asettanut tämäntyyppisen vedon, punterina tiedät tarkalleen, mitä voitat (tai häviät) heti alusta alkaen, joten useimmat ihmiset ovat tyytyväisiä tämäntyyppiseen vetoon, koska voit hallita rahojasi tehokkaammin, ja tämä on niin tärkeää punterina.

Miksi Spread-vedonlyönti on erilaista?

Spread-vedonlyönti on tullut suositummaksi hevosurheilussa viime vuosina, vaikka se alkoi olla suositumpaa urheilussa, kuten amerikkalaisessa jalkapallossa, rugbyssa ja kriketissä; urheilua, jossa voittomarginaali on mahdollisesti suuri joustavuus. Se on myös suosittu vedonlyöntimenetelmä niille, jotka käyvät kauppaa rahoitusmarkkinoilla.

Tämäntyyppisen vedonlyönnin käyttö hevosurheiluun ei todellakaan ole aloittelijalle eikä heikkosydämisille, koska on yleensä mahdollista, että et tiedä, kuinka paljon häviät, jos olet tarpeeksi onneton tekemään niin.

Selittääkseen tämän mahdollisimman ytimekkäästi, hevosurheilun hajavedonlyönti vie joko jockey-indeksin, voittoetäisyyden tai paikkojen etäisyyden yksittäisten hevosten välillä, joten siihen liittyy kohtuullinen määrä arvailua marginaalista, joka tunnetaan nimellä “spread” niiden välillä.

Se voi olla erittäin tuottoisa tapa panostaa hevosurheiluun, mutta ongelma, joka minulla on spread-vedonlyönnissä, on se, että et ole koskaan täysin varma siitä, kuinka paljon häviät, joten voit nopeasti ajaa itsesi massiiviseen velkaan tajuamatta sitä, jos et ole varovainen.

Se on myös hyvin tekninen keino panostaa hevosurheiluun, ja kuten olen jo maininnut, en suosittele tätä, jos olet aloittelija. Itse asiassa en viihdytä spread-vedonlyöntiä ollenkaan, minun on myönnettävä, se ei vain ole minua.

Vedonlyönnit totilla

Vedonlyönti Tote- eli Tote-vedonlyönnissä on suhteellisen turvallinen tapa panostaa hevosurheiluun, koska minimipanokset ovat alhaiset ja tappiosi ovat hallinnan altavissa.

Tote-vedonlyönnissä kaikki yksittäisiin kilpailuihin asetettujen panosten rahat kerätään niin kutsuttuun pooliin. Kun vedonvälittäjän kustannusvähennys (Tote) on vähennetty, jäljelle jäävä rahasumma jaetaan tietyn hevosen voittajien kokonaismäärän kesken.