hevosrodut

Suosituimmat hevosrodut

Neljäs ratsuväki Yhdysvalloissa

Amerikkalaisella laitumella kaksi hevosta seisoo neljännellä puolella. Neljäs amerikkalainen hevonen tunnetaan nopeudestaan, ketteryydestään ja urheilullisuudestaan, ja amatööri- ja ammattiratsastajat ovat rakastaneet sitä maailmanlaajuisesti. Maailmanlaajuisesti suurin rotu, jota kasvatettiin 1600-luvulla englantilaisista ja intiaanien chickasaw-hevosista, nämä hevoset loistavat radalla ja kehässä.

Arabi

Arabihevosten merkintä on maailman vanhin, ja sen esi-isät juontavat juurensa vuoteen 3000 eaa. asti. Arabi on kevyiden hevosten, muun muassa appaloosien, morgaanien ja andalusialaisten esi-isä. Koska se on tulinen hevosrotu, se sopii kaikille vasta-alkajille. Hevonen on kuitenkin yleensä hurskas ja uskollinen.

Kansallisuus

Noble on Pohjois-Amerikan suosituin hevonen. Tämä agilitytyyppi tunnetaan nopeudestaan ja kovasta työstään, ja se sijoittuu hevosessa “verenkantajaksi”. On monipuolinen hevonen, joka menestyy erinomaisesti ratsastuksen ja kilpaurheilun eri lajeissa, myös puku- ja viidakkospektaakkelissa. Tai se voi olla yksinkertaisesti nautinto ratsastaa.

Appaloosa

Alkuperäisamerikkalainen Nez Perce –alkuperäishevonen Appaloosa kehitti ensimmäisen jalan pelin ja taistelun. Sen uskotaan olevan villirotuisten hevosten, amerikkalaisten ja arabialaisten hemmotteluhevosten risteymä. Vankka ja näppärä hevonen sopii erinomaisesti muun muassa jalostukseen, huviratsastukseen ja pitkän matkan vaelluksille.

Morgan

Morgan on hevosrotu, jota väitetään sen vahvuuden ja suosion vuoksi. Siirtomaa-aikana Morganilla raivattiin ja kynnettiin Uuden-Englannin kartanoita Vermontin ratsuväen virkamiehenä. Nyt se tunnetaan hevosen ajamisesta. Sillä on jalansijaa kivikkoisella maalla ja se on tyylikäs kehässä.

Kuumaa verta

Hevosrenkaissa käytetään termejä “kuuma veri”, “kuuma veri” ja “kylmä veri” osoittamaan hevosen lämpötilaa, kokoa ja alkuperää. Lämpimän eurooppalaisen perimän omaaviin hevosiin kuuluvat keskinkertaiset hevoset, kuten amerikanhevonen, hannoverilainen, clevelandilainen ja kanadalainen. Niillä on hyvärotuinen tai arabialainen temperamentti pehmeillä “kylmän” saalishevosilla. Hevonen, jolla on tasapainoinen mieli, on suosittu hevonen.

Ponit

Hevoset ja ponit ovat erittäin suosittuja rotuja. Poni on täysikasvuinen hevonen, jolla on korkeintaan 14,2 kättä (57 tuumaa). (Pienhevosista ja islanninhevosista on kaksi poikkeusta.) Shetlanninponit ja walesinponit ovat melko yleisiä ponilajeja. Ensimmäiset hevoset sopivat ihanteellisiksi vauvoiksi niiden maltillisen koon vuoksi.

Eri tasoiset hevoset

On ajateltavissa, että hevosmaailmassa sana mutteille on kuin hevonen, joka tarkoittaa hevosta, jolla ei ole jalostusta. Ne eroavat risteytyksistä, koska ne on tehty hevosten malleista, joissa on dokumentoidut varret. Vaikka luokkahevoset eivät olekaan erinomaisia kantoja, ne voivat silti olla yhtä hyväkuntoisia ja omistautuneita kuin muutkin hevoset. Ne ovat myös immuuneja monille puhtaista roduista mukanaan tuomille geneettisille häiriöille.