hevoset

Onko hevosellasi hauskaa?

“Onnellisuuden käsitettä eläimillä määritellään harvoin, ja koska tutkimusaloja on vähän, aistien nautintojen arviointi on hevosilla hyvin objektiivista”, hän sanoi. “Hevosen käyttäytymistä tulkitaan usein antroposentristen oletusten mukaisesti, mikä asettaa hevosen todellisen liiketilan vaaraan tulla väärinymmärretyksi, väärinymmärretyksi tai huonosti kohdelluksi. ”

Miksi meidän pitäisi olla huolissamme?

Eläinten turvallisuudesta ja tutkimuksesta on tullut suosittua sen jälkeen, kun The Five Freedoms -teos julkaistiin 1960-luvulla.” Nyt vallitsee laaja yksimielisyys siitä, että hyvä tai hyvä on monimutkainen ilmiö, joka riippuu kokemuksesta ja todellisesta elämästä sekä eläimen luonteesta ja siitä, miten se hahmottaa toimintansa”, Warren selitti.

Viime vuosikymmeninä yleinen kiinnostus eläimiä kohtaan on kasvanut. Hän sanoi: “Kasvu kannustaa selittämään, miten pidämme, käsittelemme ja valmistelemme eläimiä tarpeisiimme.” “Hevonen ottaa epätavallisen näkökulman, joka ei ole ylellisyydessä eikä karjassa, mutta yleensä karjassa. Terveytesi on alttiimpi kuin koskaan sosiaalisen median ja kyvyn levittää ja saada tietoa välittömästi verkossa. Tämän seurauksena hevosurheilun sosiaalipalvelujen lisenssi on vaarantunut. Warrenin mukaan, jos hevosia pidetään urheilun ja urheilun kannalta, valtioiden on haastettava elämänlaatu ja perinteiset organisaatiot ja hallinnolliset sopimukset.

Miten elämänlaatua arvioidaan

Hevosen elämänlaatuun vaikuttavat eri tilanteet, kuten se, miten koulutettu, nykyinen kunto, fyysinen terveys ja sosiaalinen kyky muiden hevosten joukossa. “Millä tahansa hetkellä kaikki nämä ulkoiset vaikutteet hyökkäävät eri ihmisiin eri tavoin ja saavat aikaan erilaisen tunnereaktion”, Warren sanoi. “Ongelmana on se, että kunkin ihmisen mielenterveyden tunnetilan arviointi tai tutkiminen on uskomattoman vaikeaa, jopa ihmisillä.”

Lisäksi voimme nähdä, että hevosilla negatiiviset tuntemukset, kuten stressi tai epämukavuus, lisättiin paljon paremmin kuin positiiviset tilat. Eikä negatiivisen menettäminen aina tarkoita, että elävä hevonen voi hyvin.

Koska Kansainvälinen ratsastajainliitto (FEI) on vuodesta 2004 lähtien edistänyt “onnellisten hevosurheilijoiden” käsitettä kilpailuissa ja harjoittelussa, se korostaa jopa negatiivisten tunteiden merkkejä hyvien tunteiden sijaan. Esimerkkejä ovat hännän kolina, hampaiden kiristely, ponnistelu, välttämisrefleksit, kielen työntäminen, kielen kulkeminen purren yli ja muut käyttäytymismuodot.

“Tuomarit päättelevät, onko hevonen onnellinen sen perusteella, ettei sillä ole hallitsemattomia ja mahdollisesti hallitsemattomia liikkeitä negatiivisten tunteiden puuttumisen vuoksi”, Warren lisäsi. “Meillä on vielä pitkä matka edessämme, ennen kuin voimme olla varmoja siitä, että menestyvä hevosurheilija on menestyvä, mutta meidän on korjattava tämä, jos nautimme etuoikeudesta ratsastaa hevosten kanssa.”

Uskotaan, että paras lähestymistapa tämän ongelman ratkaisemiseen on elämänlaadun arviointiin perustuva menetelmä, joka antaa joukkueelle mahdollisuuden tehdä omat päätöksensä. “Meidän on tehtävä tutkimuksia, joissa kerätään tietoa, joka kertoo heidän tietoisista valinnoistaan, jotta saamme selville, mikä on hevosille olennaista”, Warren sanoi. “Tämä auttaa meitä ymmärtämään käyttäytymistä, tapoja ja liikkeitä, jotka ovat tärkeitä indikaattoreita tästä eläimen näkökohdasta. Hevosilla on yhteyksiä niiden päätösten ja tulosten välillä tässä operatiivisessa oppimisessa.

Esimerkiksi vuonna 2014 norjalaiset tutkijat kehittivät kommunikaatiojärjestelmän, jonka avulla hevonen voi puristaa huopaa, kun ulkona on kylmä. Warrenin mukaan tämän ryhmän kaltaiset tutkimukset voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja ymmärtää maailmaa niiden näkökulmasta.

Sian ja siipikarjan käyttäytymistestejä luotiin eläintutkijoita varten, jotta he voivat määritellä eläinten asumista, käsittelyä ja siirtymistä. Vaikka hevoset ovat hyvin tarkkoja, “he luottavat suuresti yksilöllisten taitojen arvon ymmärtämiseen, ei vain hevosille yleensä vaan yksittäisille hevosille, jotta voimme paremmin vastata niiden tarpeisiin”, Warren lisäsi.