Hevosen lihakkuuden arviointi

Kun tarkastellaan hevosten muotoilua, olipa kyse sitten hevosen ostamisesta tai arvioimisesta kilpailuihin osallistumista varten, on tarpeen rikkoa pohjatyöt, jottei se murskautuisi, jotta kehykset voidaan sijoittaa yhteen. Tasapaino, rakenteen tiukkuus, ratsastustyyli, lihaksisto ja rotu/sukupuoli ovat viisi tärkeintä tekijää, jotka on otettava huomioon hevosen ulkomuotoa (jota kutsutaan myös roduksi) tutkittaessa.

Libra

Vaaka on epäilemättä tärkein asia, joka on otettava huomioon hevosta tutkittaessa. Hevosen luinen rakenne määrittää tasapainon, mikä heijastaa sekä liikkeen laatua että lopputulosta jokaisessa kilpailussa. Tasapaino tarkoittaa lihasten ja painojen tasoa hevosen edestä taakse ja ylhäältä alas ja sivulta sivulle. Tasapainoa ei kuitenkaan määrittele hevosen paino, vaan kehon eri osien oikeat kulmat ja mittasuhteet. Toisin sanoen hevonen voi olla kevyt tai raskas, vaikka se tasapainoileekin, jos sen luuston painojakauma sen sallii. Tasapaino mahdollistaa hevosen kantamisen, jotta sen käsittely olisi helpompaa, voimakkaampaa ja pehmeämpää.

Virheellinen rakenne

Voiman, kuten oikean liikkeen ja puhtauden, kannalta rakenteen oikeellisuus on olennaista. Tämä määrittää luuston oikean rakenteen ja linjauksen erityisesti jaloissa. Hevonen liikkuu rakennekorjauksen tiellä, joka liittyy hyvin paljon tasapainoon.

Millainen tie, jota usein kutsutaan radaksi, liittyy liikkeeseen. Hevosten siisteyttä ja koulutuksen laatua arvostetaan.

Lihaksikas

Voimaharjoittelu on hevosta arvioitaessa huomioitava tekijä, mutta se ei ole yhtä elintärkeä kuin sen tasapaino ja voimarakenne. Tarkastamalla hevosen kylki, reikä ja selkä arvioidaan lihasten määrä, laatu ja laajuus.

Tyyppi ja merkkien tyyppi

Hevosen rotu- ja rotuhahmo (tai “tyyppi”) edustaa sen rodun ja rodun tehokkuutta. Useimmilla luokilla on omat merkkinsä, joiden avulla ne voidaan tunnistaa. Kun arvioit hevosta sen rodun perusteella, arvioit, miltä hevosen rotu näyttää. Hevosen mielipiteen mukaan nämä asiat voivat olla merkittäviä tai eivät. Hevosten ei tarvitse edustaa tehokkaasti tiettyä rotua. Tämä sääntö sen sijaan on ratkaisevan tärkeä nettokilpailuihin osallistuville hevosille.